Aihe: Blogit

Alla listatut artikkelit käsittelevät blogin käytettävyyden ja löydettävyyden parantamista, blogien (avulla) markkinointia ja niiden roolia nettibisneksessä.


Link bait eli linkkipyydys on web-sisältöä, joka on tarkoitettu houkuttelemaan itseensä kohdistuvia linkkejä. Oikein toteutettuna se on kaikkein tehokkainta Internet-markkinointia.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Sosiaalinen media eli some on nyt samanlaisen hypen kohteena kuin nettivideoissa mainostaminen vuosi sitten.

Sosiaalisen median konsultti voi olla itsekin hypettäjä, jolta puuttuu käytännön osaaminen some-markkinoinnista. Tässä on yksi vinkki, miten voit erottua sellaisista.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Blogissa hyväkin kirjoitus voi jäädä huomiotta, jos se ei ole helposti silmäiltävä ja luettava. Tämä opas esittelee muotoilut ja tyylit, joita käyttämällä blogin menestys ei tyssää muotoseikkoihin.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Google Analytics sisältää joitakin vähemmän tunnettuja ominaisuuksia, joilla web-analytiikan saa selvästi kattavammaksi. Tässä artikkelissa esiteltäviä vinkkejä voi käyttää esimerkiksi konversioiden ja sivuston käytettävyyden parantamiseen.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Maineenhallinta on olennainen osa yrittäjän Internet-markkinointia. Negatiivinen julkisuus leviää netissä nopeasti ja huono maine kasautuu. Toisaalta netti tarjoaa myös kanavan saada arvokasta asiakaspalautetta yrityksen tuotteiden ja palveluiden kehittämiseksi. Esittelen joitakin menetelmiä kustannustehokkaaseen julkisuuden hallintaan.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Blogin hakukoneoptimointi on tärkeää, jotta oma ääni tai yritys löytyisi ja erottuisi lukuisien muiden joukosta myös hakukoneiden kautta.

WordPress on yksi käytetyimpiä blogien julkaisujärjestelmiä, ja oletusarvoisesti se huomioi hakukoneet kohtalaisen hyvin. Pienellä optimoinnilla ja lisäosilla WordPress-blogista saadaan vielä paljon parempi.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Widgetit ja lisäosat kuten Snap-esikatselu ovat monen nykyaikaisen blogin lisämauste. Kuitenkin yhä useammin blogien käytettävyys kärsii niiden vuoksi. Tulevaisuudessa nykyiseen widget-innostukseen tullaan suhtautumaan samoin kuin 90-luvun multimedia-hypeen.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Merkittävä joukko blogien ja muiden nopeasti päivittyvien sivustojen lukijoista ei näe sivuilla olevia mainoksia. Syynä tähän ei ole pelkästään mainossokeus tai Firefoxin Adblock-lisäosa ja muut vastaavat mainosten suodattimet. Niin sanotut varhaiset omaksujat (early adopters) lukevat blogeja yhä useammin RSS-lukijalla, kuten Google Readerillä.

Varhaiset omaksujat ovat mainostajan kannalta merkittävä ryhmä, koska he aktiivisesti kokeilevat uusia tuotteita ja teknologioita ja parhaassa tapauksessa vielä esittelevät ja kehuvat niitä blogeissa, foorumeilla ja privaatisti tuttavilleen. Tämän ryhmän tavoittaminen mainonnalla onkin tullut yhä tärkeämmäksi keinoksi uusien tuotteiden markkinoinnissa.

Feedvertising on Text Link Ads -mainosverkon tarjoama RSS-mainonnan tekniikka. Sillä bloggaaja voi sisällyttää itse tuottamiaan, myymiään tai Text Link Adsin markkinapaikalta tulevia mainoksia bloginsa RSS-virtaan.

Klikkaa tästä ja lue lisää »