Aihe: Liiketoimintamallit

Nettibisneksessä liiketoimintamalli tarkoittaa tapaa tehdä rahaa web-sivuilla. Nämä artikkelit käsittelevät tai sivuavat netissä toimivia liiketoimintamalleja.


On väitetty että Firefox-selaimen Adblock Plus -lisäosa uhkaa mainosrahoitteisia web-sivustoja.

Adblock Plus suodattaa useimmat mainokset pois automaattisesti. Tämän vuoksi jotkut sivustojen omistajat pelkäävät elantonsa puolesta.

Perustelen tässä artikkelissa miksi asia on aivan päinvastoin kuin pelätään.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

StumbleUpon on edistynyt ja edullinen markkinoinnin väline, joka voi tuoda tasaisesti kävijöitä laadukkaille web-sivuille. Markkinointi tapahtuu ostetulla mainonnalla tai ilmaiseksi omalla StumbleUpon-profiililla. Tässä oppaassa käsitellään molempia tapoja.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

IDN-domain eli suomalaisittain ääkkösdomain on verkkotunnus, johon sisältyy muita kirjaimia kuin latinalaisia aakkosia välillä a-z. Tällaisten käyttöä on pitkään kehotettu välttämään, koska IE6 ja sitä vanhemmat Microsoftin selaimet eivät tue niitä suoraan.

IE7 kuitenkin tukee IDN-domaineja, samoin Firefox ja Opera. Yhä useamman siirtyessä käyttämään näitä selaimia, ääkkösdomain alkaa näyttää houkuttelevalta sijoituskohteelta useasta syystä.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Merkittävä joukko blogien ja muiden nopeasti päivittyvien sivustojen lukijoista ei näe sivuilla olevia mainoksia. Syynä tähän ei ole pelkästään mainossokeus tai Firefoxin Adblock-lisäosa ja muut vastaavat mainosten suodattimet. Niin sanotut varhaiset omaksujat (early adopters) lukevat blogeja yhä useammin RSS-lukijalla, kuten Google Readerillä.

Varhaiset omaksujat ovat mainostajan kannalta merkittävä ryhmä, koska he aktiivisesti kokeilevat uusia tuotteita ja teknologioita ja parhaassa tapauksessa vielä esittelevät ja kehuvat niitä blogeissa, foorumeilla ja privaatisti tuttavilleen. Tämän ryhmän tavoittaminen mainonnalla onkin tullut yhä tärkeämmäksi keinoksi uusien tuotteiden markkinoinnissa.

Feedvertising on Text Link Ads -mainosverkon tarjoama RSS-mainonnan tekniikka. Sillä bloggaaja voi sisällyttää itse tuottamiaan, myymiään tai Text Link Adsin markkinapaikalta tulevia mainoksia bloginsa RSS-virtaan.

Klikkaa tästä ja lue lisää »