Aihe: Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi nostaa web-sivujen sijoituksia hakukoneiden hakutuloksissa sekä kasvattaa todennäköisyyttä jolla hakijat klikkaavat noita tuloksia.

Tässä listatut oppaat ja artikkelit paljastavat tehokkaita hakukoneoptimoinnin menetelmiä sekä varoittavat sijoituksia heikentävistä virheistä.


Hakukoneoptimointi tavoittelee sivustolle kävijöitä hakukoneista.

Tämä opas esittelee hakukoneoptimoinnin keskeisimmät menetelmät sekä tyypillisiä virheitä, jotka huonontavat hakukonenäkyvyyttä.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Tämä opas tiivistää verkkokirjoittamisen parhaat käytännöt asiateksteille.

Noudata näitä ohjeita, niin saat enemmän lukijoita teksteillesi. Oppaan neuvoilla muotoilet tekstit houkuttelevan näköisiksi ja parannat niiden löydettävyyttä hakukoneissa.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Markkinoinnissa on parhaita käytäntöjä, joita olisi aina hyvä noudattaa.

Paitsi silloin, kun ne lykkäävät markkinoinnin toimepiteiden aloittamista ja johtavat siten pienempään myyntiin.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

VAROITUS: tämä artikkeli perustuu osittain todentamattomaan huhupuheeseen ja alan sisäisiin juoruihin.

Hakukonemarkkinointi käy Suomessa nyt kuumempana kuin koskaan. Tämä artikkeli esittää 8 ennustetta hakukonemarkkinoinnin ongelmista ja mahdollisuuksista vuonna 2008.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Hakukoneoptimointi ja brändin rakentaminen on toisinaan nähty keskenään ristiriitaisina markkinoinnin suuntauksina.

Taustalla on skisma graafisesti suuntautuneiden mainostoimistojen ja teknisesti pätevien optimoijien välillä eli vanha kahtiajako ”luovien” ja ”nörttien” tai brändin ja mitattavien tulosten välillä.

Hakusanamainonnassa brändi ei ole ollut niin vieras tekijä: lyhyt haikumainen mainosteksti suosii erottuvuutta ja Google AdWords mahdollistaa hyvinkin väljän kohdistamisen. Orgaanisten hakutulosten ulkoasu on kuitenkin vaikeammin kontrolloitavissa, minkä vuoksi hakukoneoptimointi ei ole näyttänyt soveltuvan suunnitelmalliseen brändin rakentamiseen.

Jako hakukoneoptimointiin ja brändäämiseen ei kuitenkaan ole perusteltu: hakukoneoptimointi tuottaa kustannustehokkaita ja interaktiivisia ”mainoksia” hakutuloksiin ja nostaa siten tehokkaasti myös brändiä.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Tämä opas kertoo miten robots.txt-tiedosto, meta-robots-tagi ja rel=”nofollow” -attribuutti vaikuttavat hakukoneiden robotteihin ja muihin botteihin.

Opas listaa keinoja joita jokaisen webmasterin on hyvä hallita: muuten vaarana ovat kalliit mutta helposti korjattavat virheet. Lopussa käsitellään myös linkkivoiman kanavointia hakukoneoptimointia varten.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Mainostoimisto esittää asiakkaalle, että tehtäisiin mikrosaitti ja sen ympärille kampanja. Asiakkaasta kampanjasivuston idea kuulostaa hyvältä: hän antaa rahansa markkinointiin, jonka ROI on harvinaisen pieni.

Itsenäinen webmaster kokoaa kymmenien pienten sivustojen arsenaalin: tarvitseehan kukin niche omansa. Kohta hän huomaa, että muiden kanssa on yhä vaikeampi kilpailla hakukoneoptimoinnissa ja -mainonnassa ja aika ei mitenkään riitä kunkin yksittäisen saitin kunnolliseen kehitykseen ja markkinointiin.

Mikrosaitin tekeminen on monesti lyhytjänteistä taktiikkaa, joka ei huomioi netin mahdollisuuksia. Näin ei kuitenkaan aina ole, ja käsittelen myös näitä poikkeuksia.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

SEO eli Search Engine Optimization eli hakukoneoptimointi oli pitkään teknistä avainsanojen, koodin ja linkkien viilaamista.

Uuden SEO:n myötä kuvioihin tuli sisällöntuotanto, brändäys, sosiaaliset mediat ja muita pehmeämpiä markkinoinnin keinoja. Nykyään vanha tekninen SEO ja uusi pehmeämpi SEO ovat usealla alalla voittamaton yhdistelmä.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Wikipedia-markkinointi saattaa särähtää korvaan. Mieleen voi tulla tietosanakirjan häikäilemätön spämmääminen ja asioiden vääristely taloudellisen voiton toivossa.

Wikipedia taipuu kuitenkin täysin kunnialliseksi markkinoinnin välineeksi, jolla voidaan vahvistaa brändiä, osoittaa oma asiantuntemus ja tuoda kävijöitä omille web-sivuille. Lisäksi Wikipedia on tärkeä väline maineenhallinnassa, jos yritys ja sen tuotteet ovat riittävän merkittäviä jotta artikkelit niistä ovat perusteltuja.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Link bait eli linkkipyydys on web-sisältöä, joka on tarkoitettu houkuttelemaan itseensä kohdistuvia linkkejä. Oikein toteutettuna se on kaikkein tehokkainta Internet-markkinointia.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Maineenhallinta on olennainen osa yrittäjän Internet-markkinointia. Negatiivinen julkisuus leviää netissä nopeasti ja huono maine kasautuu. Toisaalta netti tarjoaa myös kanavan saada arvokasta asiakaspalautetta yrityksen tuotteiden ja palveluiden kehittämiseksi. Esittelen joitakin menetelmiä kustannustehokkaaseen julkisuuden hallintaan.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

CSS-tyylitiedosto voi helpottaa web-suunnittelua harvinaisemmillakin tavoilla. Esittelyssä on 10 sekalaista CSS-kikkaa, joista löytyy apua myös hakukoneoptimointiin, käytettävyyteen ja web-sivuston ulkoasun hiomiseen.

Klikkaa tästä ja lue lisää »