Aihe: Sosiaalinen media

Sosiaalinen media tarkoittaa tässä joukkoa verkkopalveluita, joiden suosio perustuu käyttäjien tuottamaan ja jakamaan sisältöön. Näiden artikkeleiden painopiste on sosiaalisen median käyttö markkinoinnissa.


Sosiaalinen media eli some on nyt samanlaisen hypen kohteena kuin nettivideoissa mainostaminen vuosi sitten.

Sosiaalisen median konsultti voi olla itsekin hypettäjä, jolta puuttuu käytännön osaaminen some-markkinoinnista. Tässä on yksi vinkki, miten voit erottua sellaisista.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Tämä artikkeli esittelee 3 strategista menestystekijää nykyaikaiselle verkkopalvelulle.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

SEO eli Search Engine Optimization eli hakukoneoptimointi oli pitkään teknistä avainsanojen, koodin ja linkkien viilaamista.

Uuden SEO:n myötä kuvioihin tuli sisällöntuotanto, brändäys, sosiaaliset mediat ja muita pehmeämpiä markkinoinnin keinoja. Nykyään vanha tekninen SEO ja uusi pehmeämpi SEO ovat usealla alalla voittamaton yhdistelmä.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

StumbleUpon on edistynyt ja edullinen markkinoinnin väline, joka voi tuoda tasaisesti kävijöitä laadukkaille web-sivuille. Markkinointi tapahtuu ostetulla mainonnalla tai ilmaiseksi omalla StumbleUpon-profiililla. Tässä oppaassa käsitellään molempia tapoja.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Wikipedia-markkinointi saattaa särähtää korvaan. Mieleen voi tulla tietosanakirjan häikäilemätön spämmääminen ja asioiden vääristely taloudellisen voiton toivossa.

Wikipedia taipuu kuitenkin täysin kunnialliseksi markkinoinnin välineeksi, jolla voidaan vahvistaa brändiä, osoittaa oma asiantuntemus ja tuoda kävijöitä omille web-sivuille. Lisäksi Wikipedia on tärkeä väline maineenhallinnassa, jos yritys ja sen tuotteet ovat riittävän merkittäviä jotta artikkelit niistä ovat perusteltuja.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Link bait eli linkkipyydys on web-sisältöä, joka on tarkoitettu houkuttelemaan itseensä kohdistuvia linkkejä. Oikein toteutettuna se on kaikkein tehokkainta Internet-markkinointia.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Maineenhallinta on olennainen osa yrittäjän Internet-markkinointia. Negatiivinen julkisuus leviää netissä nopeasti ja huono maine kasautuu. Toisaalta netti tarjoaa myös kanavan saada arvokasta asiakaspalautetta yrityksen tuotteiden ja palveluiden kehittämiseksi. Esittelen joitakin menetelmiä kustannustehokkaaseen julkisuuden hallintaan.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Tehokkaat avainsanat ovat menestyvän nettibisneksen edellytys. Niiden huolellisesta selvittämisestä hyötyy niin hakukoneoptimointi kuin Internet-markkinointi ja mainonta yleensäkin. Esittelen lyhyesti 12 ilmaista työkalua ja menetelmää, joilla avainsanoja voidaan löytää ja joilla niiden tehokkuutta voidaan arvioida.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Google on jo jonkin aikaa tarjonnut mahdollisuutta personoituun hakuun (Personalized Search), joka ottaa huomioon käyttäjän hakuhistorian sivustovierailuineen järjestäessään hakutuloksia. Perustelu tälle valinnaiselle ominaisuudelle on ollut käyttäjän kannalta relevantit hakutulokset: todennäköisesti tietoa hakeva on kiinnostunut samoista aiheista kuin aikaisemminkin.

Hakukoneoptimointia harjoittava kuitenkin kytkee tämän toiminnon pois päältä: häntä kiinnostaa Googlen ”objektiivinen” tapa rankata sivustot, eivät hänen henkilökohtaiset mieltymyksensä.

Väitän, että muidenkin kannattaa pitää personoitu haku pois päältä: se edistää yksisilmäistä omiin näkökulmiin käpertymistä ja siten välillisesti rajoittaa sananvapautta.

Klikkaa tästä ja lue lisää »