Aihe: Käytettävyys

Käytettävyys määrittää asian helppokäyttöisyyttä aiottuun tarkoitukseen. Alla olevat artikkelit käsittelevät web-sivujen käytettävyyttä.


Tämä opas tiivistää verkkokirjoittamisen parhaat käytännöt asiateksteille.

Noudata näitä ohjeita, niin saat enemmän lukijoita teksteillesi. Oppaan neuvoilla muotoilet tekstit houkuttelevan näköisiksi ja parannat niiden löydettävyyttä hakukoneissa.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Nettimarkkinointi puree useampaan, kun siinä huomioidaan erilaiset ostajien persoonat (personas).

Persoonat edustavat tapoja, joilla ihmiset tekevät ostoksia. Tämä artikkeli esittelee 4 perustavaa persoonaa, joilla pääsee jo aloittamaan myyntisivujen parantelun.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Tämä artikkeli esittelee 3 strategista menestystekijää nykyaikaiselle verkkopalvelulle.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Blogissa hyväkin kirjoitus voi jäädä huomiotta, jos se ei ole helposti silmäiltävä ja luettava. Tämä opas esittelee muotoilut ja tyylit, joita käyttämällä blogin menestys ei tyssää muotoseikkoihin.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Saavutettavuus eli esteettömyys (accessibility) on osa web-suunnittelua, jota voi olla hankala perustella yrityksille. Yrityksiä kiinnostaa ROI eli paljonko saavutettava design tuo ylimääräistä rahaa kassaan siihen käytettyjen kustannusten jälkeen.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

CSS-tyylitiedosto voi helpottaa web-suunnittelua harvinaisemmillakin tavoilla. Esittelyssä on 10 sekalaista CSS-kikkaa, joista löytyy apua myös hakukoneoptimointiin, käytettävyyteen ja web-sivuston ulkoasun hiomiseen.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Mustia web-sivuja tekevät eivät aina huomioi tarpeeksi tekstin luettavuutta. Tämä on sääli, koska musta voisi olla saavutettavuudeltaan paras taustaväri.

Klikkaa tästä ja lue lisää »

Widgetit ja lisäosat kuten Snap-esikatselu ovat monen nykyaikaisen blogin lisämauste. Kuitenkin yhä useammin blogien käytettävyys kärsii niiden vuoksi. Tulevaisuudessa nykyiseen widget-innostukseen tullaan suhtautumaan samoin kuin 90-luvun multimedia-hypeen.

Klikkaa tästä ja lue lisää »