Hakukoneoptimointi tuo kävijöitä hakukoneista ilman eri maksua.
Lue tämä opas ja opi hakukoneoptimoinnin tärkeimmät keinot, vältä 15 yleistä virhettä tai korjaa ne tarvittaessa.
Klikkaa tästä ja lue lisää »Koulutus ja vinkit hakukoneoptimointiin
Länsimaiden suosituin hakukone on Google. Tähän on kerätty Nettibisnes.Infon Googlea käsittelevät kirjoitukset.
Päivitetty 15.11.2023
Hakukoneoptimointi tuo kävijöitä hakukoneista ilman eri maksua.
Lue tämä opas ja opi hakukoneoptimoinnin tärkeimmät keinot, vältä 15 yleistä virhettä tai korjaa ne tarvittaessa.
Klikkaa tästä ja lue lisää »Päivitetty 29.3.2013
Tämä opas kertoo miten robots.txt-tiedosto, meta-robots-tagi ja rel=”nofollow” -attribuutti vaikuttavat hakukoneiden robotteihin ja muihin botteihin.
Opas listaa keinoja joita jokaisen webmasterin on hyvä hallita: muuten vaarana ovat kalliit mutta helposti korjattavat virheet. Lopussa käsitellään myös linkkivoiman kanavointia hakukoneoptimointia varten.
Klikkaa tästä ja lue lisää »Päivitetty 5.3.2010
OSINT on lyhenne ilmaisusta Open Source Intelligence. Se tarkoittaa julkisiin tietolähteisiin perustuvaa tiedustelua, vakoilua ja varjostusta. Netissä tämä on erityisen helppoa, usein tehokasta ja – mikä parasta – laillista ja pääosin ilmaista. Yhdistelemällä julkisia tietoja useasta eri lähteestä voidaan hahmottaa kokonaisuus, jollaista ei ole tarkoitettu lainkaan julkiseksi. Internet on siksi monille etsivätoimistoille keskeinen työväline.
Nettitiedusteluun voi kuitenkin turvautua kuka tahansa Internetin käyttäjä. Aloittelevakin nettietsivä voi paljastaa huijareita, ottaa selvää yrityksen kilpailijoista ja asiakkaista tai tutustua paremmin läheisiin ihmisiin, työnantajiin tai vaikkapa potentiaalisiin seurustelukumppaneihin.
Esittelen 12 ilmaista OSINT-menetelmää, joita kuka tahansa voi käyttää verkossa tiedusteluun. Käänteisesti näitä vinkkejä voi soveltaa oman yksityisyyden suojaamiseen. Tämän blogin aihepiirin mukaisesti painopiste on netissä toimivien huijareiden ja kilpailijoiden seuraamisessa.
Klikkaa tästä ja lue lisää »IAB Finland on julkaissut 11.10.2006 hakukoneoptimoinnin eettisen ohjeiston. Miltä ohjeet näyttävät, kun niitä ajattelee tarkemmin?
Klikkaa tästä ja lue lisää »Google on jo jonkin aikaa tarjonnut mahdollisuutta personoituun hakuun (Personalized Search), joka ottaa huomioon käyttäjän hakuhistorian sivustovierailuineen järjestäessään hakutuloksia. Perustelu tälle valinnaiselle ominaisuudelle on ollut käyttäjän kannalta relevantit hakutulokset: todennäköisesti tietoa hakeva on kiinnostunut samoista aiheista kuin aikaisemminkin.
Hakukoneoptimointia harjoittava kuitenkin kytkee tämän toiminnon pois päältä: häntä kiinnostaa Googlen ”objektiivinen” tapa rankata sivustot, eivät hänen henkilökohtaiset mieltymyksensä.
Väitän, että muidenkin kannattaa pitää personoitu haku pois päältä: se edistää yksisilmäistä omiin näkökulmiin käpertymistä ja siten välillisesti rajoittaa sananvapautta.
Klikkaa tästä ja lue lisää »Hakukoneoptimoijia on puhuttanut tämä uutinen: ilmeisesti Google indeksoi myös tyyli- ja Javascript-tiedostoja. Uutinen ja siitä virinnyt keskustelu herättävät useita kysymyksiä.
Klikkaa tästä ja lue lisää »