Blogin hakukoneoptimointi on tärkeää, jotta oma ääni tai yritys löytyisi ja erottuisi lukuisien muiden joukosta myös hakukoneiden kautta.
WordPress on yksi käytetyimpiä blogien julkaisujärjestelmiä, ja oletusarvoisesti se huomioi hakukoneet kohtalaisen hyvin. Pienellä optimoinnilla ja lisäosilla WordPress-blogista saadaan vielä paljon parempi.
Ennen blogin julkaisua…
Ennen kuin WordPress-blogia edes aletaan toteuttaa, on syytä huomioida seuraavat varoituksen sanat:
Älä laita blogia ilmaispalveluun, kuten WordPress.com:iin, jos blogi tulee yritykselle tai sen tarkoitus on muuten vakava. Jos teet niin, olet palvelun omistajien oikkujen armoilla ja sinulle voi käydä niin kuin Vihreiden ehdokas kansanedustaja Pekka Haavistolle, jonka blogissa on kilpailevan puolueen mainos.
Valitse blogin nimi ja domain-nimi myös brändiä ajatellen. Ideaalitapauksessa blogin nimi ja domain-nimi ovat samoja (paitsi ehkä blogin nimi ilman domain-päätettä kuten .fi tai .com).
Helposti tulee mieleen kuvaavia geneerisiä nimiä, jotka eivät jätä epäilystä yrityksen toimialasta tai blogin aihepiiristä. Näistä on kyllä hyötyä hakukoneoptimoinnin suhteen, jos kyseessä on blogin aihepiiriin liittyvä suosittu hakusana. Brändiä varten nämä eivät kuitenkaan ole parhaimpia blogin nimeksi, ja brändillä on koko ajan suurempi vaikutus netissä menestymiseen.
Blogin nimessä voi olla joskus hyödyllistä yhdistää geneerisyys ja brändi. Näin teki esimerkiksi Hesarille blogannut Rehellinen Kiinteistönvälittäjä. Myös monet hakukoneoptimointia tarjoavat yritykset ovat nimenneet yrityksensä ja/tai bloginsa tällä logiikalla: SEOmoz, SEO Book, SEO by the Sea jne. (SEO on lyhenne sanoista Search Engine Optimization).
Varaa domain-nimi vuosiksi, jos sinulla on suinkin varaa. Google antaa lisäpisteitä pitkästä varausajasta, koska se kertoo sitoutuneisuudesta. Roskasivustot nimittäin varaavat domainin yleensä vain yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Jos raha ei ole ongelma, verkkotunnus kannattaa siis maksaa vaikkapa 10 vuodeksi heti alussa.
Älä markkinoi suoraan blogissa. Jos blogi tulee osaksi yrityksen sivustoa, se kannattaa pitää selkeästi erillään suoraviivaisesta markkinoinnista. Blogin yksi hyöty on siinä, että sen kautta sivusto voi saada linkkejä ja kävijöitä joita se ei muuten tavoittaisi. Ihmiset eivät yleensä linkitä markkinointiteksteihin, toisin kuin kiinnostaviin juttuihin jotka asiantuntevuudellaan todistavat yrityksen tai kirjoittajan pätevyydestä.
WordPress-asetukset kuntoon ennen kuin alat kirjoittaa
Blogiin on syytä tehdä seuraavat asetusten muutokset ennen kuin kirjoittaminen aloitetaan:
Muuta osoiterakenne selkokieliseksi. Hakusana URL:issa eli verkko-osoitteessa on yksi tekijä hakukoneoptimoinnissa ja esimerkiksi Google lihavoi ne hakutulosten yhteydessä, mikä saa tulokset näyttämään paremmilta.
Kuten kuvasta näkyy, tämän blogin osoiterakenne näyttää artikkeleiden suhteen ainoastaan artikkelin otsikon. Tämän artikkelin osoite on siis nettibisnes.info/wordpress-blogin-hakukoneoptimointi/.
Jos tekeillä olisi ajankohtaisiin uutisiin keskittyvä blogi, kannattaisi valita päivämäärän ja postauksen nimen mukainen osoiterakenne. Näin hakukonetta käyttävä voisi nopeasti nähdä kuinka vanhasta jutusta on kyse, ja käyttökokemus olisi siksi parempi. Osoite olisi siis muotoa nettibisnes.info/2007/02/28/wordpress-blogin-hakukoneoptimointi/.
Aiheiden kansion kanssa kannattaa joskus kikkailla mikäli blogin aihepiiri on hyvin rajattu. Jos blogi käsittelisi esimerkiksi Kiinaa, voisivat kategorioiden osoitteet olla vaikkapa tämän tyylisiä: www.kiinablogi.fi/kiinalaiset/tavat. Aiheiden peruskansio olisi WordPress:in Asetukset/Osoiterakenne -sivulla siis muotoa ”/kiinalaiset” (tai ”/kiinalainen”, ”/kiinan”, mikä sitten parhaiten sopisikaan).
Huom! Älä muuta osoiterakennetta vanhassa blogissa! Jos teet niin, lukijoiden kirjanmerkit, hakukoneiden antamat tulokset ja postauksiin osoittavat linkit lakkaavat toimimasta (mikä voisi olla hakukoneoptimointia ajatellen isokin katastrofi).
Kiellä RSS-syötteen indeksointi robots.txt-tiedostolla. RSS- ja/tai Atom-virran sulkeminen Googlen ulkopuolelle on parantanut hakutuloksissa sijoittumista etenkin jos syndikoidaan kokonaisia postauksia. Tällainen sivuston sisäinen tuplasisältö on ilmeisesti vähentänyt yksittäisten postausten painoarvoa Googlen silmissä (mikä on oikeastaan Googlessa oleva bugi).
Juurihakemistoon laitettava robots.txt voisi näyttää esimerkiksi tällaiselta:
User-agent: *
Disallow: /feed/
Disallow: /*/feed/
Disallow: /*/*/feed/
Kokonaisten blogijuttujen syndikointi uutisvirtana kannattaa: se lisää lukijoiden määrää ja monet heistä piipahtavat myös varsinaisella sivustolla, koska he lukevat mieluummin siellä tai haluavat nähdä mahdolliset kommentit tai kommentoida itse. Monetisointi onnistuu tarvittaessa myös RSS-mainonnalla.
Optimoinnit jotka toimivat myös vanhassa blogissa
WordPress-blogin optimointi hoituu paljolti kätevillä lisäosilla eli plugineilla. Seuraavaksi listatut lisäosat soveltuvat myös vanhan blogin hakukoneoptimointiin. Ne ovat käytössä myös tässä blogissa.
SEO Title Tag
WordPress-oletusteemassa tämän artikkelin title-tagi olisi muotoa ”Nettibisnes.Info » WordPress-blogin hakukoneoptimointi”. Tämä olisi hyvä käytäntö, jos Nettibisnes.Info olisi hyvin tunnettu ja arvostettu brändi.
Käytettävyys kuitenkin lisääntyy jos blogin nimen ja artikkelin nimen laittaa toiseen järjestykseen: ”WordPress-blogin hakukoneoptimointi | Nettibisnes.Info”. Käyttäjä pystyy tällöin havaitsemaan helpommin esimerkiksi selaimen epäaktiivisista välilehdistä minkä jutun ne sisältävät. Myös pitkä otsikko näkyy hakutuloksissa todennäköisemmin kokonaan kun blogin nimi ei vie tilaa title-tagin alusta.
Add Meta Tags
Meta-tageilla ei ole enää juurikaan painoa hakukoneoptimoinnissa, ainakin mitä tulee hakutuloksissa sijoittumiseen. Description-tagilla voi kuitenkin vaikuttaa siihen, miten houkuttelevilta hakutulokset näyttävät klikattavaksi: jos Google ei valikoi klikattavan linkin alle suoraan sivun tekstiä, se käyttää siinä meta-description -tagin sisältöä (jos sellaista on).
Tähän tagiin kirjoitettavaan kuvaukseen kannattaa ajan salliessa sijoittaa joitakin tärkeitä avainsanoja ei-luettelomaisessa muodossa, jotta hakukoneen käyttäjä ”haistaisi” itseään kiinnostavaa informaatiota. Lisäksi yksilöllinen description-tagi tekee erityisesti lyhyet postaukset enemmän uniikeiksi, mikä auttaa niitä indeksoitumaan Googlessa.
Keywords-tagille antavat painoa hieman jälkijättöiset hakukoneet kuten Yahoo! ja www.fi. Jotkut ihmiset kuitenkin käyttävät näitä tiedonhaussa, joten pientä arvoa on keywords-tagillakin. On myös mahdollista että uniikki sisältö tuossa tagissa auttaa indeksoinnissa samoin kuin description-tagi.
Itse käytän keywords-tagia optimoinnin apuvälineenä: jos en löydä leipätekstistä tarpeeksi olennaisia avainsanoja keywordsiin, huomaan että niitä täytyy miettiä ja sisällyttää enemmän.
Sisällytettävien avainsanojen on tosiaan parasta löytyä myös leipätekstistä, sillä keywords-tagin täyttäminen epäolennaisilla sanoilla on ikivanha spämmäyskeino, josta Google voi antaa rangaistuksen.
Add Meta Tags -lisäosalla meta-tagit pääsee lisäämään postauksen kirjoittamisen yhteydessä valitsemalla niitä vastaavat avainkentät:
Terong Related Links
Google on käynyt viime aikoina nirsommaksi sen suhteen, mitä sivuja indeksoidaan, kuinka usein ne indeksoidaan ja kuinka perusteellisesti indeksointi suoritetaan. Vanha kunnon PageRank näyttelee tässä keskeistä roolia: blogiin tuleva linkkisuosio kannattaa kanavoida huolella, jotta hyvät artikkelit eivät jäisi indeksoinnissa syrjään (ns. supplemental index:iin) ja kärsisi siksi hakutuloksissa.
Related Links -lisäosa auttaa linkittämään toistensa suhteen relevantteja postauksia, mikä auttaa niitä indeksoinnissa. Artikkeleiden lopussa tällaiset linkit auttavat myös lukijaa löytämään blogista lisää kiinnostavia juttuja.
Marginalisoi tai poista hakukoneille epäolennaiset sivut niiden indekseistä
Liityen edelliseen huomioon PageRank:in ja indeksoinnin suhteesta: vähemmän tärkeät sivut kannattaa joskus poistaa tai marginalisoida Googlen indeksissä laittamalla niihin osoittaviin sisäisiin linkkeihin rel=”nofollow” -attribuutti.
Kumppanuusohjelmilla vaurastuneen Jeremy Schoemakerin (”Shoemoneyn”) blogi lisäsi kävijämääräänsä 1400% tämänkaltaisen toimenpiteen jälkeen (lisäksi hän vahvisti sivuston sisäistä linkitystä ja teki dynaamisesti generoituvat title- ja description-tagit; lue edellä linkitetyn postauksen kommentit).
”Turhia” sivuja ovat esimerkiksi kuukausittaiset arkistot sekä ?page_id= ja ?p= -alkuiset URL-osoitteet (kun käytössä on ”nätti” osoiterakenne), joita voi jotenkin päätyä Googlen indeksiin vaikka niille ei osoittaisikaan yhtään linkkiä. Tässäkin blogissa niiden indeksoituminen on estetty robots.txt-tiedostolla. Näin pyritään estämään hyödytön tuplasisältö hakukoneen indeksissä.
Käytä mainoksia harkiten
Mieti tarkkaan onko esimerkiksi AdSense-mainoksien käyttö oikea tapa hyötyä blogista. Jos blogi on kirjoitettu suomeksi, pääset tuskin rikastumaan. Sen sijaan teet mainoksilla blogista halvan oloisen ja vähennät mahdollisuuksia saada linkkejä, jotka ovat aivan keskeisiä hakukoneoptimoinnissa.
Blogista voi hyötyä enemmän mainoksia epäsuoremmilla tavoilla. Sen kautta voi saada esimerkiksi kontakteja, asiakkaita, auktoriteettia, puhekeikkoja seminaareihin yms. positiivista huomiota sekä hakukoneoptimoinnin suhteen etua jos blogi on osa isompaa sivustoa.
Hakukoneoptimointi blogiin kirjoittamisessa
Tärkein asia blogin hakukoneoptimoinnissa on itse postausten kirjoittaminen. Seuraavat ohjeet pätevät osittain muihinkin kuin WordPress-blogeihin:
Otsikot
WordPress, kuten monet muutkin blogialustat, sisällyttää postauksen otsikon sivun title-tagiin, joka näkyy Googlen hakutuloksissa klikattavana linkkinä. Otsikko näkyy myös niitä aggregoivissa RSS-virroissa ja monesti myös sellaisenaan sosiaalisissa uutispalveluissa kuten Blogispotissa.
Otsikko on siis hyvin olennainen tekijä, paitsi hakukoneoptimoinnin niin myös muun Internet-markkinoinnin kannalta. Siksi on tärkeää löytää sopiva tasapaino kahden ominaisuusryhmän välillä:
- ”informaation tuoksu”, provosoivuus, raflaavuus, uteliaisuuden herättäminen
- olennaiset avainsanat otsikossa
Tehokas Internet-markkinointi on enemmän kuin hakutuloksissa sijoittumista: on saatava ihmiset myös klikkaamaan linkkiä, olipa se hakukoneen tulossivulla tai muualla. Otsikkojen on siis syytä sisältää paitsi aihepiirissä suosittuja hakusanoja niin myös luontevaa ja ”klikattavaa” kieltä.
Alaotsikot
Monet käyttävät alaotsikoina lihavoitua tekstiä, koska se on helppoa. Aidot HTML-kuvauskielen mukaiset alaotsikot (h2,…, h6) saa helposti käyttöön työkalurivillä, joka ilmaantuu Visual-tilassa jollakin seuraavista näppäinyhdistelmistä:
- Firefox: ALT+SHIFT+V
- Opera: SHIFT+ESC+V
- Internet Explorer: ALT+V
Alaotsikoissa on huomioitava se, että ne eivät ole vain avainsanojen kokoelmia vaan ne myös auttavat lukijaa hahmottamaan, onko artikkeli kiinnostava vai ei. Alaotsikot ja lihavoinnit voivat siis osaltaan saada lukijan linkittämään postaukseen, vaikka tämä ei välittömästi jaksaisikaan lukea juttua kokonaan.
Leipäteksti
Avainsanoja kannattaa käyttää erityisesti postauksen alussa mutta myös luontevasti koko kirjoituksen aikana sen loppuun saakka. Liiallinen avainsanatiheys kuitenkin näyttää hölmöltä ja voi johtaa myös hakukoneen antamaan rangaistukseen spämmäämisestä.
Tärkeintä on käyttää lukijoille tuttua kieltä, jollaista he osaavat syöttää myös hakukoneeseen. Tämä lisää myös blogin käytettävyyttä. Persoonallisia uudissanoja kannattaa viljellä kaupallisissa blogeissa vain silloin, jos kirjoittajalla on vaikutusvaltaa saada ne leviämään.
Tätä opasta on päivitetty 27.11.2007.
Lasse sanoo:
Hieno yhteenveto.
Lisäisin hakukonoptimointimixiin vielä aktiivisuuden muissa alan blogeissa. Muut
toimet, kuin varsinaisen blogin teknisen alustan optimointi, tuovat helposti enemmän hakukonenäkyvyyttä ja kävijöitä linkkien muodossa.
Arttu sanoo:
Tärkeä lisäys, Lasse.
Paitsi muiden blogeissa kannattaa keskustella myös alan foorumeilla (mistä on toki muutakin iloa kuin kävijät omaan blogiin).
Tähänkin blogiin näyttää tulevan tasaisesti väkeä Optimointi.com-foorumilta, vaikka en ole ollut kovin aktiivinen keskustelija siellä. Sisällöstä kiinnostuneet kävijät lisäävät linkkien mahdollisuutta.
Tämän jutun fokus oli blogin sisäisissä tekijöissä, vaikka tosiaan sen ulkopuolinen toiminta voi tuoda enemmän näkyvyyttä ja linkkejä. Esimerkiksi henkilökohtaiset suhteet muihin bloggaajiin voivat tuoda paljon arvokkaita linkkejä.
Mikko K sanoo:
Tuohon ´suoraan markkinointiin´ olisin kaipaillut sellaista tarkennusta että eikö ´ammattitaitonsa todistaminen kiinnostavien juttujen kautta´ ole ihan suoraa markkinointia.
Näin ollen olisikin hyvä sanoa ´Älä käytä blogia MAINOSTAMISEEN´. PR-kaluhan (PR = Markkinointia) se taitaa tämäkin blogi olla ;)
Loisto posti ja blogikin näyttää hyvältä!!!
Voimaa.
Arttu sanoo:
Mikko on oikeassa, ”mainostaminen” olisi parempi sana kuin ”markkinointi”. Toisaalta jos markkinointi-sanaa käyttää hyvin laaja-alaisesti, on vaarana että siitä tulee liian yleinen jolloin se ei tarkoita enää mitään.
Pientä päivitystä artikkeliin:
Kategorioissa on muutakin vikaa kuin epäolennaisuus, jos käytetään useampaa kategoriaa per blogipostaus. Silloin ne jakavat epätasaisesti linkkivoimaa eri artikkeleihin, mikä voi heikentää joidenkin indeksoitumista.
Tämän vuoksi blokkasin tämän blogin kategoriasivut hakukoneiden roboteilta tämän verkkotunnuksen juureen laitetulla robots.txt-tiedostolla.
Tältä se tällä hetkellä näyttää:
User-agent: *
Disallow: /feed/$
Disallow: /*/feed/$
Disallow: /*/*/feed/$
Disallow: /aiheet/*/$
Disallow: /page/*/
HUOM! Älä noudata ylläolevan robots.txt:n esimerkkiä, jos et ole tekemässä myös seuraavaa (tai jotain vastaavaa joka varmistaa, että robotit voivat seurata linkkejä joka postaukseen):
Tein yksinkertaisen sivukartan, jotta jokaiseen artikkeliin olisi mahdollisimman lyhyt matka klikkauksissa ja jotta linkkivoima jakautuisi tasaisemmin.
Sivukarttaa varten tarvitsin runPHP-lisäosan ja seuraanvan koodin sivukartan sivulle:
PHP-koodin suorittaminen piti aktivoida laittamalla sivun kirjoitusnäkymässä rasti ruutuun ”Run PHP code?”, jotta runPHP-lisäosa toimisi kyseisellä sivulla.
Lisää toimenpiteistä voi lukea tästä optimointi.com-foorumin ketjusta:
http://www.optimointi.com/foorumi/viewtopic.php?t=672
Arttu sanoo:
Lisää päivitystä.
Nykyään tähän blogiin osoittaa jo sen verran linkkejä että kategorioita ei tarvitse muiden sivujen vahvistamiseksi enää blokata hakukoneiden indekseistä.
Linkkivoiman epätasainen jakautuminen on kuitenkin estettävä. Sitä varten jouduin muokkaamaan WordPressin ydintiedostoja, joissa lisäsin artikkeleista kategorioihin ja kategoriasivuilta artikkeleihin meneviin linkkeihin ”nofollow”-attribuutit.
Tämä ei ole yleisesti suositeltava taktiikka, koska muutokset tulee tehdä jokaisen WordPress-päivityksen jälkeen uudestaan. Siksi en laitakaan tähän yksityiskohtaisia ohjeita. Jos kuitenkin saan joskus tehdyksi niiden pohjalta pluginin, lupaan laittaa sen levitykseen.
Lisäsin post-, page- ja category-sivuille nofollow-attribuutitit myös sivupalkin ”Aiheet”-linkkilistaan käyttämällä php-ehtolausetta ja Add Link Attribute -lisäosaa. Tämän tarkoitus on vähentää kategorioiden muiden kustannuksella imemää linkkivoimaa.
hpguru sanoo:
Hei Ylläpito!
Tämä on blogin tarpeellisin artikkeli. Olen toiminut ohjeiden mukaan eli latasin kaksi lisäkettä ja olen omasta mielestäni onnistunut. Seo Title Tags on mainio tehtävässään. Kiitos vinkistä, lataus oli tarpeen.
Kiitos kuuluukin sinulle, koska nyt otsikot ovat selaimen osoiterivillä selkeitä ja parempia kuin ennen.
Tuo add meta tagsin kanssa oli ongelmia mutta selvisin niistäkin poistamalla ulkoasun headerista
<meta name="keywords" content="" />
ja nyt softa näyttäisi tuovan automaattisesti nämä tiedot blogiini. Helppoa!<meta name="description" content="" />
Ennen se add meta tagin luoma systeemi ei oikein näkynyt lähdekoodissa ja nyt kun poistin tuon wordpressin vakiotagikoodin, niin se add meta tagin koodi tuli sinne lähdekoodiin näkyville. Olenko tehnyt oikein, että poistin tuon koodin ulkoasusta? Muuten se näytti sivun tiedossa tuplatagit eli kaksi softan luoma ja kaksi tyhjää.
Arttu sanoo:
hpguru, teit oikein. Mukava kuulla että opas oli hyödyllinen.
Tosin täytyy varoittaa SEO Title Tagin uusien versioiden pikku viasta: jos kirjoitat titlen manuaalisesti ja se sisältää ääkkösiä, ne muuttuvat mössöksi jos tallennat sivun tämän jälkeen kaksi kertaa. (Tämä siis koskee vain sitä tapausta jossa et anna pluginin tehdä titleä automaattisesti otsikon perusteella.)
hpguru sanoo:
Kiitos vastauksesta. Olisiko mitään ideaa onko vastaavaa ominaisuutta staattisille sivuille vai saako tällä manuaalisesti jotenkin nämä kaksi kenttää luotua?
Käsitin, että ne pitää tämän kuvan mukaan http://nettibisnes.info/kuvat/wordpress-meta-tagit.gif mutta itselläni ei ainakaan mitään näkyville tule.
Oletuksena blogini artikkelien kuvaus on ohjelman luoma ja on 3 lauseen pitkä kunkin artikkelin alusta. Se on hyvä ja mielestäni ei vaadi muutosta. Mutta riittääkö avainsanaksi oletuksena oleva aiheen kategorian nimi?
Googlehan ei näitä avainsanoja huomioi joten ajattelen, että turhaa on tuon takia käydä 244 artikkelia lävitse lisäämällä avainsanoja kun Google ei niille kuitenkaan painoarvoa anna ja toisaalta sijoitus on ilmankin avainsanoja ollut kohtuullinen, monissa hauissa hyvä.
Vielä ei Googlen botti ole indeksoinut tuota uutta menetelmää mutta toivottavasti tuo viritys auttaa parantamaan hakusijoituksia. Itse olen kyllä sitä mieltä, että avainsanojen syöttelemisen sijasta voisi keskittyä bloggaamiseen koska käsittääkseni niillä avainsanoilla ei paljoa merkitystä nykyään ole.
Kiitos vastauksesta ja mainiosta sivustosta.
hpguru sanoo:
Löysinkin jo ratkaisun tänään lataamastani All In One Seo Packista, jossa yhtä asetusta klikkaamalla ohjelma generoi automaattisesti kuvauksen staattisille, kuitenkin niin, että tämä ei tee mitään muille artikkeleille ja niiden tageista huolehtii siis add meta tag.
Hakukoneoptimointi on simppeliä, kun on tällaisia hyvä ohjelmia WordPressiin. ;)
hpguru sanoo:
Näyttäisi olevan kuitenkin nyt niin, että tämä asetuksen käyttöön ottaminen tekee sen mitä haen, eli kuvaus staattisille sivuille mutta myös artikkeleihin.
Artikkeleissa siis add meta tag luo automaattisesti sekä kuvauksen, että avainsanan ja nyt myös tämä seo pack luo sinne oman kuvauksen artikkelista. Onko tuosta jotain haittaa, että sivuilla on kaksi kuvausta ja saako pelkille staattisille oman kuvauksen?
hpguru sanoo:
Ratkaisin tämänkin, kiitos ohjeista ja sivuista kertaalleen. Voisin muuten suositella listan jatkoksi mainiota All In One Seo -lisäosaa.
Arttu sanoo:
hpguru, olet oikeassa: keywords-tagiin ei kannata yleensä uhrata aikaa. Tässä blogissa sitä on tosin käytetty, mikä on eräänlaista ”varmuuden maksimointia” huonompia hakukoneita ajatellen.
Nyt kun olet löytänyt All in One Seo Pack -pluginin ja olet siihen tyytyväinen, sinun kannattaa poistaa Seo Title Tag ja Add Meta Tags -lisäosat: All in One hoitaa molempien tehtävät.
Oikeastaan minun pitäisi vähän päivittää tätä opasta noiden pluginien osalta ja mainita ainakin tuo Seo Pack.
Add Meta Tags -plugin on nimittäin sekin muuttunut huonommaksi vanhetessaan: sen kanssa joutuu nykyään kirjoittamaan käsin ”Avain”-tekstikenttään ”description” ja ”keywords” kun haluaa lisätä nuo tagit eli nuo arvot eivät ole enää helposti valikosta saatavilla kuten havaitsit.
hpguru sanoo:
Kiitos, poistin kaksi lisäosaa.